Eng
Copyright
Under the Copyright, Designs and Patents act 1988, all images, design elements, and written text are the intellectual property of www.ioncota.com. 
It is a offence to copy any of the images, design elements, and text without permision. 
Copyright breaches will not be tolerated and offenders will be prosecuted under the fullest extent pf the law.

I. General information
The confidentiality of your personal data is a primary concern of the administrator of ioncota.com, based in Romania, Bucharest, as a data operator.
This document is intended to inform you about the processing of your personal data, in the context of using the ioncota.com website. (the "Site").
II. Categories of personal data processed
II.2. If you are a visitor to the Site, the administrator of ioncota.com will process your personal data that you have provided directly in the context of using the Site, such as the data that you have provided in the contact sections , insofar as you are a visitor. who contact us in this way.
III. Purposes and grounds of processing
Providing your data for this purpose is voluntary. The refusal to provide consent for the processing of your data for this purpose will not have negative consequences for you.
for the purpose of carrying out various analyses, reporting on the preferred mode of operation of the Site, creating consumer profiles, mainly to improve the experience offered on the Site.
Basis: The processing of data for this purpose is based on the legitimate interest of the ioncota.com administrator to make your customer experience on the Site permanent. Providing your data for this purpose is voluntary. Refusal to provide data for this purpose will have no negative consequences for you.
III.2. If you are a visitor to the Site, [website owner] processes your personal data as follows:
to resolve complaints, complaints and to monitor traffic and improve the experience offered on the Site.
Grounds: The processing of data for this purpose is based on the legitimate interest of the [website owner] to ensure the proper functioning of the Website, as well as to make the experience of the Website visitors permanent, including by solving various comments, questions or inquiries . complaints.
Providing your data for this purpose is voluntary. Refusal to provide data for this purpose will have no negative consequences for you.
IV. The duration for which we process your data
As a principle, the administrator of ioncota.com will process your personal data as much as is necessary to achieve the processing purposes mentioned above.
V. Disclosure of personal data
To fulfill the processing purposes, the ioncota.com administrator may disclose your data to partners, to third parties or entities that support ioncota.com in carrying out its activity through the Site (for example, a courier company, IT service provider), or to the central/local public authorities, in the following exemplary cases listed:
- for the administration of the Site;
- in situations where this communication would be necessary for the awarding of prizes or other facilities to the persons concerned, obtained as a result of participation in various promotional campaigns organized to [the website owner] through the website;
- for personalization and development of the Site and the services provided through it;
- to perform data analysis, testing and research, monitoring usage and activity trends, developing safety features and user authentication;
- for the transmission of commercial marketing communications, under the conditions and limits of the legal conditions;
- when the disclosure of personal data is provided by law, etc.
VI. Transfer of personal data
The personal data provided to [website owner] may be transferred outside of Romania, but only to a state in the European Union.
VII Your rights. 
In accordance with the legislation on the processing of personal data, as data subjects, benefit from the following rights:
- the right to information, respectively the right to receive details regarding the processing activities carried out by the [website owner], as described in this document;
- the right to access the data, respectively the right to obtain confirmation from the [website owner] regarding the processing of personal data, as well as details regarding the processing activities of the way in which the data are processed, the purpose for which it is done . processing, recipients or categories of data recipients, etc.;
- the right to rectification, respectively the right to obtain the correction, without justified delay, by the [website owner] of inaccurate/unjustified personal data, as well as the completion of incomplete data; The correction/completion will be communicated to everyone 
to the recipient to whom the data was transmitted, unless this proves impossible or involves disproportionate efforts. 
- the right to delete data, without undue delay, ("the right to be forgotten"), if one of the following reasons applies:- they are no longer necessary to fulfill the purposes for which they were collected or processed;
- if consent is withdrawn and there is no other legal basis for processing;
- if the data subject opposes the processing and there are no legitimate reasons to prevail;
- in case the personal data were processed illegally;
- if personal data must be deleted to comply with a legal obligation;
- the personal data were collected in connection with the provision of information society services according to Union law or internal law under which the operator is subject.
-It is possible that, following the data deletion request, [the website owner] will anonymize these data (thus depriving them of their personal character) and continue processing them for statistical purposes under these conditions;
The right to restrict processing to the extent that:
- the person contests the accuracy of the data, for a period that allows us to verify the correctness of the data;
- the processing is illegal, and the data subject opposes the deletion of personal data, requesting instead the restriction of their use;
- the operator no longer needs the personal data for the purpose of processing, but the data subject requests them for establishing, exercising or defending a right in court; or
the data subject has objected to the processing (other than those for direct marketing), for the time interval in which it is verified whether the legitimate rights of the operator prevail over those of the data subject.
- the right to data portability, respectively (i) the right to receive personal data in a structured way, commonly used and in an easy-to-read format, as well as (ii) the right to have this data transmitted by to [website owner] to another data operator, to the extent that the conditions provided for by law are met;
- the right to opposition – regarding processing activities can be exercised by submitting a request as indicated below;
-at any time, for reasons related to the particular situation in which the data subject is, that the data concerning him/her be processed on the basis of the legitimate interest of the [website owner] or on the basis of the public interest, except in cases where the [owner website] can demonstrate that it has legitimate and compelling reasons that justify the processing and that prevail over the interests, rights and freedoms of the data subjects or that the purpose is to establish, exercise or defend a right in court;
-at any time, free of charge and without any justification, that the data concerning it be processed for direct marketing purposes.
- the right not to be subject to an automated individual decision, i.e. the right not to be the subject of a decision taken solely on the basis of automated processing activities, including the creation of profiles, which produce legal effects that concern the data subject or affect him in a similar way to a significant extent;
- the right to address the National Supervisory Authority for the Processing of Personal Data or the competent courts, to the extent you consider necessary.
For any additional questions regarding how personal data is processed and to exercise your rights mentioned above, please contact the email address: contact@ioncota.com.
COOKIE POLICY
1. Introduction
This Cookie Policy applies to all users of the ioncota.com website. The information presented below is intended to inform the users of this website about the placement, use and management of cookies by ioncota.com administrators in the context of users' navigation on this website.
2. What are cookies?
We use the term "cookies" to refer to cookies and similar technologies through which information can be collected automatically.
An "Internet Cookie" (term also known as "browser cookie" or "HTTP cookie" or "cookie") is a small file, consisting of letters and numbers, which will be stored on the computer, mobile terminal or other equipment of a user through which the Internet is accessed.
Cookies are installed by the request issued by a web server to a browser (eg: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookies, once installed, have a fixed lifetime, which remains are "passive" in the sense that they do not contain software, viruses or spyware and will not access information on the hard drive of the user on whose equipment they were installed.
A cookie consists of two parts:
the name of the cookie; and
the content or value of the cookie.
From a technical point of view, only the web server that sent the cookie can access it again when a user returns to the web page associated with that web server.
3. For what purposes are cookies used through this website:
Cookies are used to provide users of this website with a better browsing experience and services adapted to the needs and interests of each individual user, namely for:
improving the use of this website, including by identifying any errors that occur while visiting/using it by users;
providing anonymous statistics on how this website is used to the penciuc.ro administrator, as the owner of this website;
the anticipation of possible goods that will be made available to users through this website in the future, depending on the services / products accessed.
Based on the feedback sent through cookies in relation to how this website is used, the administrator of penciuc.ro can adopt measures to make this website more efficient and accessible for users.
Thus, the use of cookies allows the memorization of certain settings/preferences established by the users of this website, such as:
the language in which a web page is viewed;
the currency in which certain prices or rates are expressed;
facilitating access to users' accounts;
posting comments on the site.
4. What is the lifetime of cookies?
The lifetime of cookies can vary significantly, depending on the purpose for which it is placed. There are the following categories of cookies that also determine their lifetime:
Session Cookies – A "session cookie" is a cookie that is automatically deleted when the user closes their browser.
Persistent or Fixed Cookies – A "persistent" or "fixed cookie" is a cookie that remains stored on the user's terminal until it reaches a certain expiration date (which may be minutes, days, or years in the future) or until to its deletion by the user at any time through the browser settings.
5. What are cookies placed by third parties?
Certain sections of content on the website may be provided by third parties, i.e. not by the ioncota.com administrator, in which case these cookies are called cookies placed by third parties ("third party cookies"). .
Third party cookie providers must also comply with data protection rules and the Privacy Policy available here.
These cookies may come from the following third parties: Google Analytics, Facebook, various online stores.
6. Which cookies are used through this website:
By using/visiting the website, the following cookies can be placed:
a. Website performance cookies;
b. User analysis cookies;
c. Cookies for geotargetting;
d. Registration cookies;
e. Cookies for advertising;
f. Cookies of advertising providers;
a. Performance Cookies
With this type of cookies, the preferences of the user of this website are stored, so that setting the preferences again in the case of a subsequent visit to the website is no longer necessary.
b. User analysis cookies
These cookies inform us if a particular website user has visited/used this website before. These cookies are used for statistical purposes only.
c. Cookies for geotargetting
These cookies are used by a software that determines the country of origin of the user of the internet page. You will receive the same ads regardless of the selected language.
d. Cookies for registration
When you register on this site, cookies are generated that remember this action. The servers use these cookies to show us the account you are registered with. Also, the use of these cookies allows us to associate any comment posted on the website with the username of the account used. If the "keep me registered" option has not been selected, these cookies will be automatically deleted when the browsing session ends.
e. Cookies for advertising
These cookies make it possible to know whether a user viewed an online advertisement, its type and the time elapsed since that time viewing the respective advertising message. As such, such cookies are used for online advertising targeting. These cookies are anonymous, storing information about the content viewed, not about the users.
7. What type of information is stored and accessed through cookies?
Cookies store information in a small text file that allows the browser to be recognized. This website recognizes the browser until the cookies expire or are deleted.
8. Customizing browser settings regarding cookies
If the use of cookies is not bothersome and the computer or technical equipment used to browse this website is used only by you, long expiration periods can be set for storing the browsing history.
If the computer or technical equipment used to browse this website is used by several people, the setting to delete individual browsing data each time the browser is closed can be considered.
9. How can cookies be turned off?
Disabling and refusing to receive cookies can make this website difficult to visit, leading to limitations in its usability.
Users can configure their browser to reject cookies or to accept cookies from a specific web page.
All modern browsers offer the possibility to change cookie settings. These settings can usually be accessed in the "options" section or in the "preferences" menu of your browser.
However, refusing or deactivating cookies does not mean that you will no longer receive online advertising - only that it will not be adapted to your preferences and interests, highlighted by your browsing behavior.
To understand these settings, the following links may be useful:

RO
Drepturi de autor
În conformitate cu Legea privind drepturile de autor, modelele și brevetele din 1988, toate imaginile, elementele de design și textul scris sunt proprietatea intelectuală a www.ioncota.com.
Este o infracțiune să copiezi oricare dintre imagini, elemente de design și text fără permisiune.
Încălcările drepturilor de autor nu vor fi tolerate, iar infractorii vor fi urmăriți penal în cea mai mare măsură a legii.

I. Informații generale
Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările principale ale administratorului ioncota.com, cu sediul în Romania, Bucuresti, în calitate de operator de date.
Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet ioncota.com. („Site-ul”)
II. Categoriile de date cu caracter personal prelucrate
II.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, administratorul ioncota.com va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării Site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact, în măsura în care ne contactați în acest fel.
III. Scopurile și temeiurile de prelucrării 
Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
în scopul efectuării diverselor analize, raportări privind modul de funcționare a Site-ului, realizarea de profiluri de preferinţe de consum, în principal, în vederea îmbunătăţiri experienței oferite pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al administratorului ioncota.com de a îmbunătății permanent experiența clienților pe Site. Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
III.2. Dacă sunteți vizitator al Site-ului, [deținătorul website-ului] prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:
pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţii experiența dumneavoastră oferită pe Site.
Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al [deținătorul website-ului] de a asigura funcționarea corectă a Site-ului, precum și pentru a îmbunătății permanent experiența vizitatorilor Site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.
Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.
IV. Durata pentru care vă prelucrăm datele
Ca principiu, administratorul ioncota.com va prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal atât cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare menționate mai sus.
V. Dezvăluirea datelor cu caracter personal
Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, administratorul ioncota.com poate dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care sprijină ioncota.com în desfășurarea activității prin intermediul Site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:
-pentru administrarea Site-ului;
-în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către [deținătorul website-ului] prin intermediul Site-ului;
-pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea Site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
-pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
-pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
-atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.
VI. Transferul datelor cu caracter personal
Datele cu caracter personal furnizate către [deținătorul website-ului] pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.
VII. Drepturile de care beneficiați
În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:
-dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către [deținătorul website-ului], conform celor descrise în prezentul document;
-dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea [deținătorul website-ului] cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;
-dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către [deținătorul website-ului] a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.
-dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:
-acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
-în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
-în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
-în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
-în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
-datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.
-Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, [deținătorul website-ului] să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;
Dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care :
-persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
-prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
-operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.
-dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către [deținătorul website-ului] către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;
-dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;
-în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al [deținătorul website-ului]sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care [deținătorul website-ului] poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
-în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.
-dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;
-dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.
Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: contact@ioncota.com.
 
POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE COOKIES
1. INTRODUCERE
Prezenta Politică privind fișierele cookies se aplică tuturor utilizatorilor paginii de internet ioncota.com. Informațiile prezentate în continuare au ca scop informarea utilizatorilor acestei pagini de internet cu privire la plasarea, utilizarea și administrarea cookie-urilor de către administratorii ioncota.com în contextul navigării utilizatorilor pe această pagină de internet.
2. Ce sunt cookie-urile?
Folosim termenul „cookie”-uri pentru a ne referi la modulele cookie și la tehnologiile similare prin intermediul cărora pot fi colectate informații în mod automat.
Un „Internet Cookie” (termen cunoscut și sub denumirea de „browser cookie” sau „HTTP cookie” ori „cookie”) reprezintă un fișier de mici dimensiuni, format din litere și numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau pe alte echipamente ale unui utilizator prin intermediul cărora se accesează internetul.
Cookie-urile sunt instalate prin solicitarea emisă de un web-server către un browser (de ex.: Internet Explorer, Firefox, Chrome). Cookie-urile odată instalate au o durată de existență determinată, rămânând „pasive”, în sensul că nu conțin programe software, viruși sau spyware și nu vor accesa informațiile de pe hard driverul utilizatorului pe al cărui echipament au fost instalate.
Un cookie este format din două părți:
numele cookie-ului; și
conținutul sau valoarea cookie-ului.
Din punct de vedere tehnic, doar web-serverul care a trimis cookie-ul îl poate accesa din nou în momentul în care un utilizator se întoarce pe pagina de internet asociată web-serverului respectiv.
3. Pentru ce scopuri sunt utilizate cookie-urile prin intermediul acestei pagini de internet:
Cookie-urile sunt utilizate pentru a furniza utilizatorilor acestei pagini de internet o experiență mai bună de navigare și servicii adaptate nevoilor și interesului fiecărui utilizator în parte și anume pentru:
îmbunătățirea utilizării acestei pagini de internet, inclusiv prin identificarea oricăror erori care apar în timpul vizitării/utilizării acesteia de către utilizatori;
furnizarea de statistici anonime cu privire la modul în care este utilizată această pagină de internet către administratorul penciuc.ro, în calitate de deținător al acestei pagini de internet;
anticiparea unor eventuale bunuri care vor fi în viitor puse la dispoziția utilizatorilor prin intermediul acestei pagini de internet, în funcție de serviciile / produsele accesate.
Pe baza feedback-ului transmis prin cookie-uri în legătură cu modul în care se utilizează această pagină de internet, administratorul penciuc.ro poate adopta măsuri pentru ca această pagină de internet să fie mai eficientă și mai accesibilă pentru utilizatori.
Astfel, utilizarea cookie-urilor permite memorarea anumitor setări/preferințe stabilite de către utilizatorii acestei pagini de internet, precum:
limba în care este vizualizată o pagină de internet;
moneda în care se exprimă anumite prețuri sau tarife;
facilitarea accesului în contul utilizatorilor;
postarea comentariilor pe site.
4. Care este durata de viață a cookie-urilor?
Durata de viață a cookie-urilor poate varia semnificativ, depinzând de scopul pentru care este plasat. Există următoarele categorii de cookie-uri care determină și durata de viață a acestora:
Cookie-uri de sesiune – Un „cookie de sesiune” este un cookie care este șters automat când utilizatorul își închide browserul.
Cookie-uri persistente sau fixe – Un „cookie persistent” sau „fix” este un cookie care rămâne stocat în terminalul utilizatorului până când atinge o anumită dată de expirare (care poate fi în câteva minute, zile sau câțiva ani în viitor) sau până la ștegerea acestuia de către utilizator în orice moment prin intermediul setărilor browserului.
5. Ce sunt cookie-urile plasate de terți?
Anumite secțiuni de conținut de pe pagina de internet pot fi furnizate prin intermediul unor terți, adică nu de către administratorul ioncota.com, caz în care aceste cookie-uri sunt denumite cookie-uri plasate de terți („third party cookie-uri”).
Terții furnizori ai cookie-urilor trebuie să respecte, de asemenea, regulile în materie de protecție a datelor și Politica de Confidențialitate   disponibilă aici.
Aceste cookie-uri pot proveni de la urmatorii terți: Google Analytics, Facebook, diverse magazine online.
6. Ce cookie-uri sunt folosite prin intermediul acestei pagini de internet:
Prin utilizarea/vizitarea paginii de internet pot fi plasate următoarele cookie-uri:
a. Cookie-uri de performanță a paginii de internet;
b. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor;
c. Cookie-uri pentru geotargetting;
d. Cookie-uri de înregistrare;
e. Cookie-uri pentru publicitate;
f. Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate;
a. Cookie-uri de performanță
Prin acest tip de cookie-uri sunt memorate preferințele utilizatorului acestei pagini de internet, astfel încât setarea din nou a preferințelor în cazul vizitării ulterioare a paginii de internet nu mai este necesară.
b. Cookie-uri de analiză a utilizatorilor
Aceste cookie-uri ne informează dacă un anumit utilizator al paginii de internet a mai vizitat/utilizat această pagină de internet anterior. Aceste cookie-uri sunt utilizate doar în scopuri statistice.
c. Cookie-uri pentru geotargetting
Aceste cookie-uri sunt utilizate de către un soft care stabilește țara de proveniență a utilizatorului paginii de internet. Vor fi primite aceleași reclame indiferent de limba selectată.
d. Cookie-uri pentru înregistrare
Atunci când vă înregistrați pe acest site, se generează cookie-uri care memorează acest demers. Serverele utilizează aceste cookie-uri pentru a ne arăta contul cu care sunteți înregistrat. De asemenea, utilizarea acestor cookie-uri permite să asociem orice comentariu postat pe pagina de internet cu username-ul contului folosit. În cazul în care nu a fost selectată opțiunea „păstrează-mă înregistrat”, aceste cookie-uri se vor șterge automat la momentul terminării sesiunii de navigare.
e. Cookie-uri pentru publicitate
Aceste cookie-uri permit aflarea vizualizării de către un utilizator a unei reclame online, tipul acesteia și timpul scurs de la momentul vizualizării respectviului mesaj publicitar. Ca atare, astfel de cookie-uri sunt folosite pentru targetarea publicității online. Aceste cookie-uri sunt anonime, stocând informații despre contentul vizualizat, nu și despre utilizatori.
7. Ce tip de informații sunt stocate și accesate prin intermediul cookie-urilor?
Cookie-urile păstrează informații într-un fișier text de mici dimensiuni care permit recunoașterea browserului. Această pagină de internet recunoaște browserul până când cookie-urile expiră sau sunt șterse.
8. Particularizarea setările browserului în ceea ce privește cookie-urile
În cazul în care utilizarea cookie-urilor nu este deranjantă iar calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit doar de către dumneavoastră, pot fi setate termene lungi de expirare pentru stocrarea istoricului de navigare.
În cazul în care calculatorul sau echipamentul tehnic utilizat pentru navigarea pe această pagină de internet este folosit de mai multe persoane, poate fi luată în considerare setarea pentru ștergerea datelor individuale de navigare de fiecare dată când browserul este închis.
9. Cum pot fi oprite cookie-urile?
Dezactivarea și refuzul de a primi cookie-uri pot face această pagină de internet dificil de vizitat, atrăgând după sine limitări ale posibilităților de utilizare ale acesteia.
Utilizatorii își pot configura browserul să respingă fișierele cookie sau să fie acceptate cookie-uri de la o pagină de internet anume.
Toate browserele moderne oferă posibilitatea de a schimba setările cookie-urilor. Aceste setări pot fi accesate, ca regulă, în secțiunea „opțiuni” sau în meniul de „preferințe” al browserului tău.
Totuși, refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu înseamnă că nu veți mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va fi adaptată preferințelor și interesele dumneavoastră, evidențiate prin comportamentul de navigare.
Pentru a înțelege aceste setări, următoarele linkuri pot fi folositoare:
Back to Top